سفارش تبلیغ
صبا ویژن
هر که به حکمت شناخته شود . چشمها او را به دیده وقار و شکوه بنگرند . [امام علی علیه السلام]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :183
بازدید دیروز :3
کل بازدید :59590
تعداد کل یاداشته ها : 78
103/9/8
5:19 ع

                                                بسمه تعالی

سالروز میلاد با سعادت آخرین فرستاده الهی و پایان بخش سلسله پیامبران و گل سرسبد جهان آفرینش حضرت محمد ابن عبدالله (صلی الله علیه وآله وسلم ) و سالروز  ولادت ششمین ستاره درخشان آسمان امامت و ولایت ، صادق آل محمد حضرت امام جعفر صادق (علیه السلام ) بر یوسف زهرا ، حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه )و عموم مسلمانان جهان به ویژه شیعیان و شما وبلاگ نویسان عزیز مبارک باد .

شمه ای از زندگانی این دو نور تابان الهی :

الف / حضرت محمد ابن عبدالله ( ص ) :

  بنا به نظر بیشتر مورخین شیعه ، آن حضرت در هفدهم ربیع۱ سال عام الفیل و پس از پنجاه و پنج روز یا  چهل روز از جریان اصحاب فیل متولد شدند. پدر آن حضرت عبدالله ابن عبد المطلب و مادر شان آمنه دختر وهب بود. دانشمندان بزرگ را این عقیده است که پدر و مادر و سایر اجداد آن حضرت همگی مؤمن و موحد بوده اند .بنا بر نقل برخی از کتاب های تاریخ ، حضرت عبدالله ، پیش از ولادت آن حضرت از دنیا رفتند و آن حضرت چهار ساله بودند که مادرشان آمنه را از دست دادند و جد آن حضرت ، عبد المطلب نگهداری آن حضرت را عهده دار شدند و هشت ساله بودند که حضرت عبد المطلب رحلت کردند و آن حضرت نزد حضرت ابو طالب زندگی می کردند . پیش از اسلام به دلیل صداقت و امانت داری به محمد امین مشهور بودند. در سن بیست و پنج سالگی با حضرت خدیجه دختر خویلد که از تجار و ثروت مندان مکه بود ازدواج نمودند.

چهل سال و چهار ماه و ده روز از عمر شریفشان گذشته بود که در غار حرا به عنوان آخرین پیامبر خدا انتحاب شدند و آیات آغازین سوره علق بر آن حضرت نازل شد و پس از حدود سیزده سال تبلیغ اسلام در مکه مکرمه و به دلیل فشار و توطئه کفار مکه ، آن حضرت در شب اول ربیع۱ به غار ثور پناه بردند و در شب چهارم ربیع۱ به مدینه ( یثرب ) هجرت کردند. آن حضرت پس از هجرت ، بیش از ده سال در مدینة النبی اقامت نمودند ودر جنگ های فراوانی که بین مسلمانان وکفار رخ داد ؛ شرکت کردند و سر انجام روح بلند آن حضرت بنا به قول بیشتر مورخین شیعه ،‌ در غروب روز بیست و هشتم ماه صفر به سوی خلد برین و جنات رضوان الهی پرواز نمود و در اتاق مخصوص عایشه، همسر آن حضرت ، نه به خاک که به دلهای مسلمانان جهان سپرده شدند.

ب / امام جعفر صادق ( علیه السلام )

نام امام صادق جعفر است . جعفر نام نهری در بهشت است . لقب مشهور آن حضرت صادق است و کنیه آن حضرت ابو عبدالله می باشد .پدر آن حضرت ، امام محمد باقر (علیه السلام )  و نام مادر آن حضرت ، ام فروه دختر قاسم ابن محمد ابن ابی بکر ابن ابی قحافه ( خلیفه اول ) است و مادر ام فروه ، اسماء دختر عبد الرحمن ابن ابی بکر است . قاسم ابن محمد ابن ابی بکر از اصحاب مورد اطمینان امام سجاد ( علیه السلام ) و از فقهای هفت گانه بزرگ در مدینه بوده است. همچنان که محمد ابن ابی بکر نیز در دامان حضرت امیر المؤمنین علی ( علیه السلام ) تربیت یافت و سر انجام در راه آن حضرت ، به شهادت رسید . امام صادق ( علیه السلام ) در روز هفدهم ربیع۱ سال هشتاد و سه هجری متولد شدند . از جمله فرزندان آن حضرت اسماعیل است که بسیار مورد علاقه امام صادق بود و در زمان حیات آن حضرت از دار دنیا رحلت نمود.  امام موسی کاظم ( علیه السلام )  نیز از دیگر فرزندان آن حضرت است و مادر امام کاظم حمیده  بوده است .

امام جعفر صادق ( علیه السلام ) در دوران پر بار عمر حود با استفاده از فرصت پیش آمده از تزلزل آخرین حکام بنی امیه و نوپا بودن حکومت بنی عباس ، حوزه بزرگ دینی و علمی را در شهر مدینه بپا نمودند و صدها و بلکه هزاران شاگرد آگاه  و آشنا به دین و قرآن تربیت نمودند . در همین دوران بود که اساس مذهب شیعه و ناگفته های این مذهب در حلقات درسی آن حضرت ، تبیین گردید و به این سبب به مذهب شیعه ، شیعه جعفری و به فقه شیعه ، فقه جعفری نیز می گویند.  برخی از مورخین ، تعداد شاگردان آن حضرت را چهار صد نفر و برخی دیگر ، تعداد آنان را تا چهار هزار نفر و حتی بیش از این رقم یاد نموده اند .از جمله شاگردان آن حضرت ، مالک ابن انس ، امام مذهب فقهی مالکی ها و نیز نعمان ابن ثابت ( ابو حنیفه ) امام مذهب حنفی ها بوده اند.

امام صادق (علیه السلام ) پس از شصت و پنج سال و هفت ماه از  زندگانی پر از فراز و نشیب و پایه گذاری فقه شیعه ،  در بیست وپنجم ماه شوال سال صد و چهل و هشت هجری به شهادت رسیدند و در جوار امامان معصوم ، امام حسن مجتبی ، امام زین العابدین ،و امام محمد باقر ( علیهم السلام ) و در کنار قبور فاطمه بنت اسد و عباس ، عموی پیامبر خدا در قبرستان بقیع ، به خاک سپرده شدند .


84/2/6::: 1:24 ص
نظر()